A nosaltres també ens indigna que la democràcia que ens governa siga cada vegada menys participativa o que els poders econòmics puguen dictar les prioritats a un govern que deuria representar la sobirania popular, ens indigna que molts polítics puguen cobrar més d’un sou públic, o dietes astronòmiques per “figurar” en un consell d’administració. També ens indigna que els partits polítics, siguen els que siguen, sempre defensen als seus membres quan són pillats amb alguna irregularitat o delicte, o que se’ls mantinga als seus càrrecs o a les llistes electorals. Ens indigna més encara quan estos comportaments són considerats normals dins la nostra societat, creient erròniament que es poden justificar amb el típic “tots el polítics són iguals”. És la inacceptable realitat d’una forma d’entendre la política que cal condemnar.
Efectivament, sembla que sobren els motius per repudiar la política, però compartim amb Saramago la seguretat de que la indiferència i l’absència de dignitat són la pitjor malaltia què pot patir una societat, i estem convençuts, amb Fuster, que tota política que no fem nosaltres serà feta contra nosaltres i que al capdavall, solament la política ens podrà lliurar de ser súbdits i alçar-nos a la categoria de ciutadans.
Cal, doncs, opinar, significar-se, participar, cal fer política. El Col·lectiu Xirivel·lia ho vol fer des de l’esquerra i des del socialisme, i en un nou context on les noves tecnologies i xarxes socials són ferramentes d’informació i participació activa per al nostre àmbit, Xirivella.
Cal somiar el impossible, i nosaltres somiem amb contribuir, des d’ací, a la revolució ètica i moral que la nostra política precisa.
El Col·lectiu Xirivel·lia som: Encarna Martí, Carles Comeche, Xavier Agustí i Laura González.